GASZTRÓMA

JELENTKEZÉS

Szeretsz főzni? Na és versenyezni? Megállnád a helyed egy ókori menü elkészítésében is? Most próbára teheted nálunk főzőtudományodat!

A 2022-as Floralia 0. napját most egy gasztronómiai programmal szeretnénk még emlékezetesebbé tenni! A versenyre 3 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik a római korban ismert és használt alapanyagokból tetszés szerint szabadtűzön ételt készítenek.

(A rómaiak a paprikát, paradicsomot és a krumplit nem ismerték :) )

A felkészüléshez ajánljuk Apicius ránk maradt római receptgyűjteményét:

Apicius: Szakácskönyv a római korból. Enciklopédia Kiadó, Budapest, 1996 

A nevezés feltételei:

A versenyen való részvétel feltétele, hogy a versenyzők elfogadják a részvételi feltételeket és a nevezési lapot kitöltve, aláírva visszajuttatják a szervezőkhöz a nevezési határidőig!

 A versenyzők számára a múzeum biztosítja: tűzgyújtó hely, tüzifa, asztal, vízvételi lehetőség, zsűrizéshez szükséges tányér és evőeszköz, fejenként 1 db kötény. A főző- és sütőedényekről és egyéb eszközökről (kés, vágódeszka) minden versenyzőnek magának kell gondoskodnia. 

 

Nevezési határidő: 2022. március 20.

A verseny időpontja: 2021. április 28.

A verseny helyszíne: Aquincumi Múzeum, romterület

A verseny napján legkésőbb 11:30 óráig  kell a helyszínen megjelenni és a helyszíni regisztrációt elvégezni. A zsűri 12 órakor részletes tájékoztatást nyújt a versenyzőknek a zsűrizés menetéről. Kérjük, hogy csapatonként 1-1 fő jelenjen meg az erre kijelölt helyszínen! 15 órakor minden csapatnak egy adag ételt kell átadnia a zsűrinek értékelésre.

A zsűri értékelése 13 órakor kezdődik, ugyanis a verseny egész ideje alatt a zsűritagok a versenyzők között tevékenykednek. Az értékelés meghatározott pontrendszer alapján történik:

- látvány max. 5 pont

- illat max. 5 pont

- íz max. 5 pont

- állag max. 5 pont

- kreativitás max. 5 pont

Összesen maximum 25 pont szerezhető.

Díjazás és eredményhirdetés: 2021. április 28. 16 óra

A versenyzőket a zsűri kupával és oklevéllel díjazza. 

A versenyen induló személyek belépőt kapnak a Floraliára, amelyet a rendezvény 

(2022. április 29-május 1.) egyik napján tudnak felhasználni.

További információ a versenyről

Abonyi Zsanett

abonyi.zsanett@aquincum.hu