RÓLUNK

Célunk

Az Aquincum Baráti Kör 1990-ben alakult meg, mint az Aquincumi Múzeum múzeum baráti köre, azóta egyesületi formában működik.

Az Aquincum Baráti Kör megalakulásakor célul tűzte ki, hogy egy szervezetbe tömöríti az antik kultúra iránt érdeklődőket és a tudományos ismeretterjesztést olyan köntösbe bújtatja, amely könnyen befogadható minden korosztály számára, így városunk ókori történetének népszerűsítése élményalapúan történhet.

Tevékenységünk

Az Aquincum Baráti Kör tevékenységével lehetőséget teremt az e korszakba tartozó történeti, művészeti és sportbemutatók tartására, kapcsolatot épít hazai és külföldi hagyományőrző csapatokkal és anyagilag támogatja az Aquincumi Múzeumot szakmai feladatainak elvégzésében, kiállítási és romkonzerválási munkáiban, illetve a kiadványok létrehozásában.

Az antik kultúra népszerűsítésére római hagyományokat felelevenítő programokat szervez. Megalakulásától minden évben megrendezi Aquincumban a római tavaszköszöntőt, a Floraliát, a rómaiak egyik legnagyobb ünnepét, amely azóta múzeumunk legnépszerűbb hagyományőrző rendezvényévé nőtte ki magát.

Csatlakozz hozzánk!

A Baráti Kör tagja lehet minden 14. életévét betöltött állampolgár, aki vonzódik az antik eszményekhez, becsüli az antik értékeket és úgy érzi tenni is képes azért, hogy a birtokunkban lévő kincset megőrizzük és továbbadjuk.

A Baráti Kör tagjai az Aquincumi Múzeumot és programjait ingyen látogathatják, időről-időre betekinthetnek a múzeumban folyó munkába illetve értesülhetnek az új kutatási eredményekről. Szeretettel várunk minden érdeklődőt az Aquincum Baráti Kör tagjai közé!

Az Aquincumi Múzeum egyesülete, az Aquincum Baráti Kör minden évben él azzal a lehetőséggel, hogy a személyi jövedelemadó

1 %-át megkaphassa.

Adószámunk: 19023384-2-41.